duminică, 15 martie 2009

Relatiile Romaniei (...)

Un pic de atentie, va rog, ca titlul este mai complex: "Relatiile Romaniei cu tarile membre UE sau cum le-a citit un zidar controlorilor din troleul 69 "Suplimentul de sex" al ziarului Libertatea"!




Solyom Laszlo, presedintele Ungariei, nu a fost lasat sa aterizeze pe aeroportul din Tg. Mures cu avionul prezidential, desigur nu din cauza faptului ca avionul e militar - varianta oficiala! - ci pentru faptul ca l-a deranjat pe Traian capitan de plai, expresia "self government" pe care a folosit-o referitor la Harghita si Covasna. Cum e si normal nu simpatizez cu Basescu, nu am simpatizat si nici nu voi simpatiza, dar de data asta nu pot decat sa fiu de acord cu el.

Cred ca ambitiile personale ale politicienilor sunt peste ambitiile oamenilor pe care ii reprezinta. Daca e sa ma gandesc de ce ar vrea un ungur din Covasna si Harghita autonomie? Sa fie o regiune autonoma imprejmuita de o alta tara? Sa trebuiasca sa iti trimiti copiii la facultate la Bucuresti sau la Iasi sau la Cluj cu viza (aprobata sau neaprobata) de calatorie in spatiul UE? Daca esti un nou stat nu esti in UE. Daca esti un nou stat cine iti mai face drumuri, cine iti face sistem de sanatate? Din ce bani? Aia din Harghita si Covasna? In afara de lemn (cat mai e) si sare? Ce are Harghita si Covasna sa se intretina? Voi nu va dati seama ca pentru un stat sa existe trebuie sa aibe o marime si niste resurse minime? Nu poti sa iei un oras si sa il declari stat.

De aceea cred ca pentru relatiile Romaniei cu tarile UE trebuie sa invatam si noi dar si ei anumite reguli de "preludiu" inainte sa se consume "relatiile".

In troleul 69, care are un numar predestinat pentru ce urmeaza sa povestesc, un zugrav (sau cel putin asa l-am apreciat dupa adaosul de materiale de constructii si var de pe hainele lui) citea unor domnisoare si controlorilor Suplimentul de sex al ziarului Libertatea: De acolo am aflat ca un preludiu in stil italian implica 19 pasi inainte ca femeia sa cada la pat.

De aia ma gandeam, ca daca Mailat stia acesti 19 pasi, probabil nu mai era acuzat de viol!

2 comentarii: