marți, 30 martie 2010

Concert din muzica de May-Bach!

Aseara pe la ora 1 noaptea vecinii mei de deasupra ascultau muzica clasica - probabil isi luasera un sistem audio nou si masculul casei tocmai reusise sa il instaleze. Pai dupa ce il instaleaza masculul trebuie sa isi ia femela langa el, sa o tina strans de mijloc, sa umple magazia de CD-uri cu muzica clasica (sa impresioneze si prin gusturile rafinate, nu doar prin capacitatile de mester!) si amandoi, cu nasucurile umede de emotie si patrunsi de inaltimea momentului sa apese PLAY.
Asa a ascultat subsemnatul de voie, de nevoie o buna parte din noapte muzica clasica la refuz si pana la refuz!
Muzica era asa de tare incat venind de la etajul 4, vecinul de la 2 batea in teava! (de data asta nu exagerez pentru a-mi demonstra punctul de vedere!)
Si asa l-am ascultat eu pe Bach, Beethoven si Mozart. Apropo de Mozart, pentru ca aici nu doar ne distram, dar si invatam lucruri noi, numele lui de botez nu a fost Amadeus, ci Teophilus (care inseamna fix acelasi lucru "iubitor de Dumnezeu"), iar el si l-a schimbat. Asta ma duce cu gandul la bancul ala cu Bula care se duce sa isi schimbe numele pentru ca ... suna foarte urat sa zicem! Il intreaba judecatorul ce nume vrea in schimb si il raspunde: Denis!
Clar as fi putut intelege mai bine un chef de manele la maxim, dupa principiul oamenii au luat-o pe ulei si au uitat ce ora e, dar muzica clasica la ora 1 noaptea la maxim?! Asta nu pot sa inteleg! Cine asculta muzica clasica se presupune ca are un minim de cultura si bun simt asa incat sa respecte orele de liniste.
Am spus se presupune, pentru ca iata este doar un alt sablon de gandire.
Aigata

Un comentariu:

  1. poate ca:
    1) isi batea nevasta si a preferat de data asta sa fie pe muzica clasica;
    2) a venit beat crita a vrut sa puna maneaua dar nu a reusit si a dat de muzica clasica pe care o avea si el asa sa nu zica ca nu are si pina sa isi dea seama ca nu ii place a adormit in sforaituri, basini si muzica clasica;
    3) i-a capacit a lui sotie una buna cu tigaia dupa ureche si nu isi dadea seama de nivelul decibelilor datorita tiuitului insistent
    4) a cumparat o super smecherie , a setat omu aiurea aparatul si probabil a pornit singur, poate nici nu era acasa

    RăspundețiȘtergere