luni, 24 noiembrie 2008

Oaia electorala (partea I)


Oaia prin definitie este un animal de treaba, in sensul ca omul din cele mai vechi timpuri si-a facut ... "treaba" cu ea!
Oaia da lapte, carne, lana, din coada, de sub coada, dar mai ales oaia are o caracteristica: e proasta!
Ei nu va uitati la oaia mea din poza, ca asta e un exemplu nereusit sau daca vreti un exemplar nereusit, in sensul ca oaia mea are ochelari si ii da un aer aparent intelectual.
Oaia electorala nu mananca apa, paie si bataie, oaia electorala manaca mici si bere. Nu asculta fluierul ciobanului, susurul izvorului si ciripitul pasarilor, oaia electorala asculta Voltaj, Blondy, Simplu si mai ales beleste ochiii la Anna Lesko.
Oaia electorala are memorie scurta, care se reseteaza in cel mult 4 ani si asa "mariaj" dupa "mariaj" e tavalita de toti "magarii politicii". Este singura vinovata pentru ieftineala cu care se daruieste.
Parerea mea este ca pe 30 Noiembrie sa stam pe la stana noastra, sa se prelungeasca campania si sa ii coste si mai scump pe uninominalii astia (a se citi fiecare cu p***a ma-si, pentru ca fiecare baga mana in buzunarul lui pentru campanie) si sa isi dea seama ca democratia (adica puterea poporului) nu trebuie sa ajunga un concept care sa dea bine doar pe foaie, pentru ca pe foaie suna misto uninominalul: Alegi pe cine vrei tu! ...intre Elena Udrea, Dida Dragan si Zmarandescu - Pe cine vrei tu daca stai in colegiul ala?! Pe foaie era misto si comunismul: nivelare sociala, atentie pentru cei saraci, pentru cei tineri, somaj 0, case etc.
Nu trebuie sa fie si democratia la fel: cel ales trebuie sa stie ca e raspunzator de anumite chestii si ca peste 4 ani oaia electorala nu mai uita si imprumuta memorie de la elefant.
Morala: Oile tot animale raman, doar ca periodic votul lor conteaza!

Un comentariu:

  1. oaia frate...e un colegiu in care trebuie sa alegi intre : Elena Nutzy Udrea, Luminitza Anghel si Zmarandescu...si culmea in acelasi colegiu ar fi trebuit sa fie si Cherida Oana Zavoranu Pepe....sa fie la oi

    RăspundețiȘtergere