luni, 10 mai 2010

Impozitul - in special cel forfetar!

Cand de frica navalitorilor oameii au inceput sa se organizeze in state, domnitorul, regele sau imparatul si-a dat seama ca are nevoie de niste fonduri pentru armata, invatatura, drumuri si de ce nu pentru castelul lui si pentru porcul cu mar in gura pe care il sparge intre dinti ca pe piramidon.
Acesti bani nu avea de unde sa ii ia decat de la tarani si au purtat diferite denumiri pana in zilele noastre.
Relatia individ-stat este reglementata printr-o serie de legi pornind de la constitutie si care formeaza un fel de "contract", eu va dau voua niste bani si voi imi oferiti mie aparare, sanatate, transport, pensie etc. si aici va las pe voi sa enumerati in gand toate ministerele care va trec prin cap.
Acum ce facem cand una dintre partile contractuale nu isi respecta indatoririle?! Foarte buna intrebare, surprinzator, la moaca mea, asa de buna intrebare!
Pentru ca indatoririle individului masurate in bani cresc foarte mult, iar cele ale statului se micsoreaza din ce in ce mai putin, putem vedea si de ce este asa de mare bataie pe putere.
Anul trecut s-a introdus o noua forma de impozit: Impozitul Forfetar! Adica un impozit obligatoriu pentru orice firma, indiferent daca pierde bani din cauza crizei sau daca castiga.
Eu astept cu interes o "greva fiscala" cum altii cu mai multa minte ca noi au facut si anume nimeni nu a platit nici un leu la stat timp de ceva timp ca sa ii aduca in imposibilitate de plata.
Totusi primul forfetar in Romania nu ii apartine lui Sebastian Vladescu I, ci lui Petru Rares care a introdus un impozit pe cap de om numit "capitatie".
De la Vladescu I, cel care a adormit in timp ce Basescu le tinea o cuvantare, ma astept la un impozit pe cap de p*^a, numit sugestiv "copulatie".
Maine despre TVA - cea mai perversa taxa.
Aigata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu