luni, 24 mai 2010

Guvernul Boc si telefonul din tramvaiul 32

Merge, fuge, dar nu trage! ... cam asa as putea sa rezum la scurt situatia din Romania. Daca stau sa ma gandesc populatia din Romania nu s-a inmultit de pe vremea lui Ceausescu pana acum, ba din contra! Casele si bogatia in general nu s-au inmultit, dar s-au redistribuit! Inainte fiecare avea casa lui, acum unii au mai multe case, iar unii niciuna.

Cand presedintele populist, ales prin vot democratic (sau nu) de jumatate din romani, se trezeste dimineata se duce la oglinda si isi perie chelia aratoasa, cel mai probabil cu Palux, intreaba "Oglinda-oglinjoara, cine e cel mai bun presedinte din tara"? Oglinda ii raspunde: "Tu esti slavite stapane, cel mai bun presedinte, dupa criterii necunoscute mie si care imi provoaca crapaturi pe la colturi"!

Bufonul regelui, a refuzat impozitarea mai mare a bogatilor si a preferat sa taie 25% de la bugetari, 15% de la pensionari si someri, alocatiile copiilor si indemnizatiile mamelor (acum e momentul sa va uitati la filmul atasat, iar daca v-ati uitat deja sa va mai uitati odata!) . Pai de ce sa impoziteze mai mult averile mari?! Ban la ban, curva la curva si paduche la paduche trage, spune o vorba ...

Deschid aici o paranteza repede, pe care o sa o si inchid la fel de repede ca sa justific titlul: Ieri eram in tramvaiul 32, era aglomeratie, dar zapuseala parca inchisese gurile oamenilor. Liniste. Un copil plangea si o mama incerca sa il potoleasca. Din cauza aglomeratiei nu am reusit sa vad nici copilul, nici mama, ba nici sa imi duc mana la propriul buzunar. Vocea mamei se aude deodata, vorbind la telefon: "Nea Gabi, daca puteti sa ma ajutati si pe mine pana maine cu 50 de mii sau cu 100 de mii sa iau 1 litru de lapte si un pampers numarul 4 (aici Nea Gabi, banuiesc ca a zis ca nu are!), macar 50 de mii sa iau un litru de lapte ca nu poate sa doarma daca nu bea lapte. Da, pana maine, ca maine vine alocatia". Aici convorbirea s-a terminat brusc, fie s-a rezolvat, fie nu s-a rezolvat.

Nu sunt adeptul haiduciei, sa luam de la bogati si sa dam la saraci, dar fiecare stie cum s-au facut averile in Romania, cum s-au cumparat fabrici pe 1$ si au fost vandute la fier vechi sau cum firmele prietene cu partidele s-au conectat pe rand la conducta de bani publici, banii mei, ai tai, ai nostri.

De exemplu i-as pune o intrebare lu Nea Gigi: "Nea Gigi, ce va recomanda pe dumneavoastra pentru calitatea de multi-miliardar roman"?

Sa traiti bine! ... cu bani putini, cu bani multi poate trai bine orice prost!

Aigata!

2 comentarii:

  1. Da ... am scris si eu despre asta ...
    Si, dupa povestea asta, Vladescu aka Prostila se mai si apuca sa-l contrazica pe Strauss-Kahn!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce sa facem? traim in Romania si asta ne ocupa toti banii!

    RăspundețiȘtergere