marți, 21 aprilie 2009

Achim ... Floricel Achim!

Proaspat slobozitul J&B, nu ma refer aici la bautura, ci la Jiji Becali, a avut ceva timp, in casa plina, sa citeasca Biblia, sa mediteze la lucrurile cu care nu s-ar putea adapta acolo (mancarea si sexul - de exemplu) si sa stea de vorba cu unul dintre colegii lui de celula Floricel Achim. Desigur cand a iesit a decretat - Floricel Achim e nevinovat (n.r. - Iar el Jiji l-a si iertat pentru ca nu s-a simtit tradat de Floricel).

Dupa cum arata si aceasta poza de la capturare, Floricel Achim - Frustrant! - nu seamana deloc cu James Bond.

Bai, voi va dati seama in ce tara sinistra traim? O tara in care "Floricel" (subofiter) are pe mana secrete de stat. Cum stau eu cetatean stiind ca ma apara o armata de floricele de astea.

Ceea ce mi se pare si mai jenibil (ca fiind o combinatie intre jenant si penibil), este suma pentru care a "vandut" pozitiile radarelor NATO sau ce gatu ma-si a vandut. Aici Musetel asta m-a dezamagit pentru ca poporul roman are antecedente remarcabile la tradare si inalta tradare: de la boierii care mai "descompletau" din cand in cand cate un domnitor si il mai ingropau intr-o locatie diferita de cea in care se afla capul sau, pana la 23 august si intoxicatiile cu plumb ale dictatorilor, mai recente.

Omul nostru a vandut pozitii de radare pentru 1000 $. Floricel, numai Basescu in tara asta cred ca mai isi tine economiile in dolari - obiceiul de marinar nu si-l schimba el - si nu 1000 maaahhh! 1000.000. e o suma corecta sa iti tradezi tara.

Floricele, eu faceam un biznis si mai bun daca eram bulgarul: Le spuneam superiorilor mei ca vrei 1 milion, ii luam si iti dadeam tie 1000 $ si in plus te faceam sa crezi ca e cea mai buna oferta pe care pot sa ti-o fac si ca orice oferta ulterioara se va negocia decat in minus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu