joi, 14 mai 2009

Cat costa Duhul Sfant la malul marii?

Cat costa Duhul Sfant la malul marii?! ... o intrebare foarte pertinenta dupa parerea mea.
Tovarasul - intru credinta! - Teodosie (care a fost si un mic gurist la securitate pe vremuri - lucru recunoscut de el!) este pus sub cercetare penala de catre DNA pentru luare de mita si fals intelectual.
Luarea de mita mi se pare o acuzatie fondata - bisericeste vorbind!
Falsul intelectual mi se pare o acuzatie nefondata - surprinzator, tot bisericeste vorbind! - pentru ca fericiti cei "saraci cu duhul", caci aceia se vor mantui si mai e ceva "crede si nu cerceta" care implica intelectul.
Sfatuit de avocati IPS Teodosie nu a facut declaratii. Dar de ce are el nevoie de avocati(?!) cand are insusi cu Seful Al Mare o relatie asa de inalt prea apropiata. Nu il apara Dumnezeu in instanta?
Pentru ca au fost nici mai mult nici mai putin de 15 martori care l-au dat in respectiv "IPS Gat" si declaratiile au fost dintre cele mai hazlii: „Şi-a mângâiat barba cu banii”.
Pai dragi enoriasi daca ma uit la barba lui, banuiesc ca si-a mangaiat-o cu foarte multi bani si cred ca doar coco, ca nu poti sa jignesti imparatia cerului cu lei.
Daca prea cinstita cariera bisericeasca a cam dat-o cu oistea in gardul patriarhiei care se cam dezice - cel putin oficial de el - dupa principiul "oamenii bisericii mai gresesc dar BOR nu greseste niciodata", eu ii propun sa il "ungem" sau "mirungem" intr-un post caldut la Centrul Roman de ... (ta)muie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu