joi, 21 mai 2009

www.nPCR.ro Comunistii vechi si noi


Comunistii vechi si noi (meaning "new", not "us"). Am inceput cu prea frumoasa fotografie din cartea "Povestiri istorice", pe care cred ca multa lume a avut-o, carte care spunea povestiri despre istoria indepartata a romaniei dar si despre cea prezenta (n.r. - inainte de 89). Povestrea se numea "Gorunul cel tanar de la Teblea", dovada clara ca am o memorie de elefant ... si o trompa la fel!

Dragi tovarasi, astazi m-am hotarat sa fac campanie pentru Noul Partid Comunist Roman, care ataca pe toate partile - inclusiv in oneline (http://www.npcr.ro/). Am citit tot site-ul lor, de cum am aflat despre el: statutul, formularul de adeziune etc. L-am citit pentru ca mi-a amintit de Mobra si de sloganul "Moartea-i sigura cu cobra, dar mai sigura cu Mobra", de tenesii de Dragasani, de apa minerala Aurora, de ciocolata cu rom. Aspecte politice nu imi aduc aminte din acea perioada asa ca o sa incerc sa ma abtin, iar cine se abtine nu face copii.
Fotografia asta e geniala si in concordanta cu titlul. Nea Nelu Cotrocelu (singurul presedinte care a reusit sa se "reproduca la putere"), intre cei doi soti Ceausescu. Asaaaaaaaa ... MARITI ... EL E!
E drept jocurile lor distractive erau cam ghei, dar asta e: sprijineau tovarasia.
Personal cred ca al doilea Escu a fost bun pentru Romania la momentul respectiv pentru ca un sistem nu are cum sa se shimbe brusc. Trecerea de la un sistem la altul trebuie facuta treptat.
Ultima fotografie am ales-o datorita faptului ca imi da un feeling mai protocolar si solemn si imi imaginez un discurs popular pe care l-ar fi tinut Ceausescu la inaugurarea site-ului Noului Partid Comunist Roman.
Cred ca discursul s-ar fi terminat cu fraza: "Acum zac EU si citesti TU! ... As fi preferat invers ..."

22 de comentarii:

  1. BAI , LASO DRACU DE TREABA . OR FI ASTIA DE LA PUTERE CUM OR FI DAR NICI CU AIA DINAINTE NU-MI E FRICA . SA FIU AL DRACULUI DACA IN POLITICA NU INTRA TOT FELUL DE HOTI ,PARSIVI SI EXCROCI. DRACU VA VOTEAZA!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare mi-as mai dori, sa mai vad un sef de stat din Romania, cum este curtat de marile puteri, asa cum se intampla cu Ceausescu.

    RăspundețiȘtergere
  3. ARUNCAM LA HAZNAUA ISTORIEI BURGHEZIA LIBERALISMUL SI SISTEMUL TICALOSIT AL DEMOCRATIEI TOTI INTELKECTUALII LA SPALAT HAZNALE PT CA ALTCEVA NU SUNT IN STARE SA FACA PENTRU TARA

    RăspundețiȘtergere
  4. So vad pe mata la spalat haznale! Legiunea va va zdrobi de cate ori ve-ti scote capul mizeriilor! Daca nu aveti creier, nu suntem noi de vina, sunteti animale si atat, voi nu ganditi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa va ia dracu de comunisti nenorociti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai vrut sa zici capitalisti nenorociti incetule la minte ce esti si tu si mata

      Ștergere
  6. So fut pe mata care te ei de comunisti!! si pe tine saiti dam sa sugi toate puliledin romania!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. COMUNISTU are dreptate,dar nu uitati ca intr-o zi VA VOM INVINGE!! SI VAI DE VOI!!! NU VA VOM OMRÎ,DAR VA VOM SCHINJUI BUCATA CU BUCATA DIN PIELEA AIA DE MAGARI CE SÎNTETI!!
    SI PTR.ANONIMU DIN 11 DECDEMBRIE CARE A POSTAT,SA-TI ZIC CA VREAU S-O FUT PE MATA IN CURA CUR SI PIZDA SI PE TINE DE LABAR IN CUR!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Bai Domnilor sau Tovarasilor, dupa caz! In opinia mea pana acum nici Comunismul si nici alta forma de organizare statala nu si-a demonstrat superioritatea. Desigur exista comunism care functioneaza in China, exista regalitate care functioneaza in Danemarca, exista republici prezidentiale, exista republici parlamentare etc. In Romania, ca pe noi asta ne doare, e fix acelasi cacat si dupa revolutie, cum era si inainte. Diferentele sunt doua: acum ai voie sa spui ca cacatul nu e bun (nu ma feresc de cacofonie pentru ca oricum al doilea cuvant era CACAT!) si acum fura mai multi decat inainte.
    Aigata!

    RăspundețiȘtergere
  9. comunismul nu inseamna ceea ce a fost inainte de 89 comunismul adevrat inseamna evolutia omului si a societatii umane..el va veni inevitabil

    RăspundețiȘtergere
  10. fraieri,comunismul e viitorul omenirii,deoarece lacomia salbatica a capitalismului va duce inevitabil la disparitia speciei umane,nevertebrate anticomuniste!

    RăspundețiȘtergere
  11. Catre anonim date-n gatul matii!

    RăspundețiȘtergere
  12. ROMINIA A AJUNS IN MIZERIE PT CA NOI SUNTEM DEZBINATI ADICA NOI POPORUL SI SINCER CRED CA O SA NE DESCHIDA OCHII CINEVA,UN LIDER ADEVARAT.

    RăspundețiȘtergere
  13. sunt un comunist convins dar vad ca imi este rusine de cei care au aceleasi principi,ar trebui sa aratam cu ce este mai bun comunismul nu sa ne coborom la nivelul cativa incompetenti si sa le aratam calea cea buna,daca cineva de aici crede in comunism ar trebui sa stie sa vorbeasca nu ca la coltul strazi sau ca in mahala ,costa constantin

    RăspundețiȘtergere
  14. traiasca comunismul.tare mult mi-si dori sa mai vad pe comunisti la putere

    RăspundețiȘtergere
  15. Sistemul socialisto-comunist este de departe cel mai valoros !Ceea ce a fost in Romania inainte de '89 nu s-a chemat comunism , ci mai degraba un soi de autoritarism , totalitarism sau mai stiu eu ce altceva . Intradevar , Ceausescu a fost mai valoros decat toti care au acum puterea , a fost stimat in plan international si a fost un patriot! Cei de acum sunt hoti , mincinosi , lipsiti sde incredere si imbecilizati _ cu basescu-n frunte !

    RăspundețiȘtergere
  16. In perioada socialista a Romaniei s-au construit scoli,spitale,fabrici si uzine.Guvernantii de astazi le-au distrus le-au inchis practic ne-au facut viata un iad.PENTRU ACEASTA DRAGI ROMANI ADEVARATI CARE CREDETI SINCER IN VALORILE SOCIALISMULUI ALATURATIVA COMITETULUI DE REORGANIZARE A PARTIDULUI COMUNIST ROMAN!!!!!!Cine este dispus sa discutam pe teme PCR ma poate contacta la nr.0727854175 sau pe email ionescu_zamfir@yahoo.com.VA ASTEPT!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Traiasca PCR ! Huu capitalismul,UE,NATO si America...adevarat ca so construit mult si alea,alea dar au murit oameni pentru asta(Dumnezeu sa ii ierte)...dar orcum armata romana era o putere in lume,acuma a scazut din pacate si inca ceva comunistii romani nu numai aici au construit mult chiar si in o gramada de tari din africa au construit al naibi ...erau atunci lucruri bune .....votati PCR!

    RăspundețiȘtergere
  18. Iliescu a instaurat in Romania dupa 89 politica JAFULUI siFURTULUI,unde sunt 10 milioane de salariati,unde sunt fabricile,combinatele,unitatile agricole? JEFUITE FURATE.
    De unde Voiculescu avea in 90 200 de lilioane de dollari? Di jefuirea conturilor securitata CRESCENT di CIPRU.
    De ce la omorat pe tov CEAUSESCU? Sa nu demaste spionii si dusmanii Romaniei din interior.
    NASTASE a vandut austriecilor toate resursele energtice si bancile pentru ce?Pentru rahatul de UE.
    sunt multe de spus.
    VIZITATI BLOGUL in care gasiti asemenea articloe.
    cruciadapdl.blogspot.com cinste,onoare,loialitate

    RăspundețiȘtergere
  19. PASTE FERICIT PT. TOTI CEI CE SARBATORESC,CRISTOS A INVIAT,MAI FRATILOR PUTEM FACE COMPARATIA INTR-E COMUNISM SI CAPITALISM,NICI O DATA,CAND LA-I VAZUT PE CEAUSESCU LA TELEVIZOR SA FII SIGUR CA TEA DAT O MAJORARE DE SALAR,O CONDITIE MAI BUNA DE VIATA,ASA CUM A FOST EA,A FOST MAI SIGURA ZIUA DE MAINE,VA CONVINE CA BANDITI,HOTI,TALHARI CARE AU DISTRUS MUNCA PARINTILOR SI-A ANOASTRA A TUTURARA,RAD DE NOI TOT TIMPUL,NU VEDETI CA IN FATA CAPITALISTILOR OMUL CHIAR NU MAI ARE VALOARE,DACA TU S-AU EU TRAIESC CU 5-800LEI,DE CE EI TREBUIE SA TRAIASCA CU 6-20.000 LEI,NU E STRIGATOR LA CER,COMUNISMUL NE-A DAT SCOALA,SERVICIUL,CASA,SIGURANTA ZILEI DE MAINE,EDUCATI,CRESTEREA RESPECTABILA IN COMUNITATE

    RăspundețiȘtergere
  20. PCR VA REVENI , FIE CA VREA CINEVA , FIE CA NU.

    ACESTA ESTE ADEVARUL .

    RăspundețiȘtergere