miercuri, 17 iunie 2009

Romania intre pandemie si pandalie...

Uite ca s-a declarat pandemie de gripa porcina la nivel mondial, deci si in Romania, datorita numarului mare de cazuri si a raspandirii lor. Sinistrul Sanatatii a declarat ca suntem pregatiti pentru a face fata acestui lucru, desigur, atat traditia cat si obisnuinta arata ca ne-am inselat de multe ori, arata ca in Romania se mai moare inca de o banala apendicita, arata ca spitalele nu au bani sa isi mai cumpere medicamente sau sa isi plateasca facturile de utilitati.
Medicii au salarii mici, sustenabile doar de spaga. Sincer eu nu m-as opera la un medic care vine la munca in tramvai, eventual dupa ce se freaca de el cativa burtosi si se cearta pe scaun cu 2 pensionari. Voi?
Pe de alta parte (nu pe verso!) suntem condusi de un guvern care vorbeste despre neputintele guvernului trecut si de planurile de viitor, lipsind cu desavarsire timpul prezent in viata lor.
Basescu la sedinta de guvern a reprosat lu' Caty Andronescu ca face filosofi neincadrabili in campul muncii in loc sa faca tinichigii si ce ii place lui mai mult OSPATARI profesionisti. Ca sa aibe cine sa ii toarne si lui cate un paharel la baute. Apropo ma gandeam ca "profesionist" merge foarte bine cu chestiile materiale si foarte prost cu cele spirituale.
De exemplu: tinichigiu profesionist sau sofer profesionist ... suna ok, dar daca spui ortodox ... profesionist sau iubitul tau ... profesionist, nu mai suna la fel de bine.
Aigata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu